alexandru firu fotograf
Meniu

Despre mine

Salut! Sunt Alex Firu și de 4 ani mă bucur să fiu parte din business-urile oamenilor. Indiferent că am lucrat cu traineri, psihologi, nutriționiști, terapeuți, instructori de fitness, restaurante, firme de publicitate, agenții de modeling, artiști, sportivi, designeri, ori centre de wellness, am fost fascinat de ce înseamnă o identitate vizuală a unui brand și de felul în care o poți construi sau influența.

Însă cea mai mare satisfacție o am atunci când simt că în fiecare proiect la care iau parte îmi pun și eu amprenta personală. Și contează! Se simte și se vede, în rezultate, măsurabil. Iubesc să lucrez cu oameni pasionați, oameni deschiși spre concepte creative, oameni cu care împart într-un fel sau altul, același ideal. Și nu, să nu crezi că nu am refuzat proiecte, indiferent de cât de bine aș fi putut fi plătit. Dacă rezonăm ca idei, stil și concept, I’m IN! But no pressure dacă nu.

Mi-am promis să intru în business-uri în care pot influența pozitiv, în care pot să aduc un real beneficiu. Și din motivul ăsta prefer să fiu deschis clienților mei, și total transparent cu ceea ce fac, ceea ce pot și ceea ce nu pot să fac.

Nu sunt omul ăla cu textele, eu m-am axat pe vizual de când mă știu. Am absolvit Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Craiova, am primit și o specializare din asta, ca apoi să-mi reconfigurez traseul și să-mi urmez instinctul, și anume pasiunea pentru fotografie.

How it started

M-am apucat la 16 ani de pozat, era cool să pozezi tipe de prin liceu, și de ce nu, mai cereai un Instagram, una, alta…era cool. Însă la 18 ani aveam deja propriul studio foto, care urma să falimenteze în trei luni de la deschidere.

Nu vă imaginați că am fost genul ăla căruia i-au dat parinții aparate și obiective. A fost chinuitor până mi-am luat primul body cât de cât capabil să facă ceva, bineînțeles second hand. La 17 ani am pozat prima nuntă, ca apoi să devin unul din cei mai căutați fotografi de wedding din Craiova, orașul meu natal.

Dar să ne întoarcem la partea cu fail-ul din 2018. Așa l-am văzut atunci, însă a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat, fiindcă m-a făcut să învăț mai multe despre ce înseamnă marketing-ul și vânzările, ca apoi să bifez și un business plan. Chestii de care până la momentul ăla nici măcar nu auzisem.

How it's going

Din 2019 am început să îmi fac simțită prezența în online, iar în 2020 ajunsesem la apogeu. În plină pandemie aveam câte 2-3 postări în fiecare zi, și tot atunci am fost contractat și de cea mai mare agenție de modeling din oraș, Royal Models Agency, colaborare care a culminat cu un proiect tare drag, albumele de absolvire dedicate absolvenților de generală și liceu.

În mai puțin de doi ani am realizat fotografiile și albumele la peste 4000 (4 mii) de absolvenți, sute de proiecte pentru realizarea conținutului din social media, dar și zeci de shooting-uri foto și video pentru companii din diverse domenii.

Vrei să ai un brand de succes? Programează-ți acum un apel GRATUIT de consultanță, să vedem mai exact de ce ai nevoie.

Cu cine am colaborat

“Choose CLIENTS as you would FRIENDS.”